31. května 2013

Nasysleno za květen

Květen je u konce a je na čase udělat menší ohlédnutí za nákupy v tomto měsíci.
A co je u mně nového? V květnu kralovala nákupům dekorativní kosmetika.


1. Paletka Sleek Showstoppers, o které jsem nedávno psala. Úžasné barvičky, jak neutrální, tak divočejší.

2. Nová rtěnka z Avonu extra lasting, odstín Nude blush, která mě zatím nějak neohromila. Čekala jsem jemný neutrální odstín a realita je taková, že je to něco mezi měděnou a bronzovou a má divný shimmer. Každopádně ji ještě trochu proklepnu.

3. Tady jsem naopak více, než nadšená. Rtěnka MAC v odstínu Vegas volt z řady satin finish je dokonalá. Nádherná jasná korálová barva s narůžovělým základem. Vydrží dlouho a je příjemná.

4. Popravdě, tohle je moje vůbec první řasenka z drogerie. Odjakživa jsem si vystačila s řasenkama z Avonu a nikdy jsem si nestěžovala. Rocket volum' jsem si koupila díky akci v Rossmannu, kdy byla v balení s Color tattoo a dohromady to teda bylo více, než výhodné za 160 Kč nechte to tam :D Zatím jsem ji nezkoušela, mám teď rozdělané tři řasenky a první je musím vypotřebovat a pak se vrhnu vyzkoušet tuhle.

5. Rozjasňující perly na tvář od Avonu mám zase díky akci nákupu jakéhokoli výrobku z nabídky. Byly v sadě s leskem na rty (Tím v tubě s modrýma třpytkama, které mají opticky vybělit zuby. Na lesky je ujetá mamka, tak ona brala lesk a já perly.) K sadě byla ještě roztomilá taštička. (Shodou náhod ve stejné barvě, jako Vegas volt rtěnka.)

6. Color tattoo v odstínu Pink gold, které byly součástí balení s řasenkou Rocket volum'.

7. A samozřejmě, že jsem si nemohla nechat ujít opěvované Rimmel Apocalips, který jsem si pořídila v odstínu 100 Phenomenon a mé dojmy jsou víceméně kladné a "lak" je strašně příjemný a hezky voní.

A nakonec ještě na fotce nezachycený Senzabox, který ale už všichni beztak znáte horem dolem a tak s ním nemusím prudit ještě já.

A co vy? Jaké novinky se v květnu přidaly k Vaší sbírce?

29. května 2013

Wishlist

Hrozně ráda nakukuju, čím ostatní slečny chtějí obohatit své kosmetické sbírky a samozřejmě, že i já mám také na svém seznamu pár věci, po kterých toužím i když těžko říct, jestli si je splním všechny do jednoho.


Balzámy EOS - Lákají mě už hrozně dlouho a už už jsem na vánoce skoro koupila limitku Alice in Wonderland, ale pak jsem si to nějak rozmyslela a nemám zatím žádný balzám. Líbí se mi roztomilé balení a přírodní složení.

Tarte Amazonian clay blush - Tyto tvářenky vídám často u zahraničních blogerek a ráda bych je také vyzkoušela. Bohužel se hůř shání.

Urban Decay - legenda blogosféry s nejlepšími stíny jaké si dokážete představit. A já stále nevlastním ani jeden. Netoužím ale po klasikách z rodiny Naked, nepotřebuju mít hnědou 10x jinak za hřísné peníze. Když už připlatit, tak nějakou hezkou barevnou paletku. Líbí se mi například Books of shadows edice. Trocha tělovek a trocha barev v jednom.

Benefit Hervana - Nejdokonalejší tvářenka, jakou jsem kdy viděla. Když jsem ji poprvé spatřila na vlastní oči, byla jsem úplně unešená (To víte, nemám Sephoru za barákem :D ). Nejspíš poprosím Jezíška na vánoce.

Bourjois oční stíny - Z levnějšího soudku bych ráda vyzkoušela pověstné zapečené stíny, které je téměř nemožné vypotřebovat. Kdo si má ale z tolika barev vybrat? :D

YSL Rouge Volupté - Upřímně je mi trochu proti srsti dávat za jedinou rtěnku skoro čtyřmístnou sumu, ale ten obal je prostě dokonalý a já jsem hrozně zvědavá, jaká tato rtěnka vlastně je. Všude o ní čtu, ale nikdy jsem ji ještě nezkoušela. Tohle bude asi trochu masáž ze strany beauty blogerek a youtuberek O:)

MAC - Propadla jsem zářivým výrazným barvám rtěnek a odstín Morange je dokonalým odstínem na léto plus k mým vlasům alá "kissed by fire" by to bylo tip ťop.

Real Techniques - Už mě moc nebaví ty moje "kopejtka" od E.l.f.u. a chci pořádné štětce. 

27. května 2013

Game of Nails aneb NOTW

Už tu máme zase pondělí a s ním nový týden plný ošklivého počasí, které nepřipomíná jaro ani vzdáleně. A navíc jsem se dnes dozvěděla, že kvůli státnímu svátku v Americe, byla nová epizoda mého nejoblíbenějšího seriálu odložena o týden.

Ano jedná se o úžasný fantasy seriál Game of Thrones (Hra o trůny), jehož jsem velkou fanynkou a tak jsem svou vášeň přenesla i na nehty. Protože všechny motivy jsou na vykreslování složité, vytiskla jsem si zvířecí zástupce nejčastěji zmiňovaných rodů - Starků, Baratheonů, Lannisterů a Targaryenů.

Jako zelený základ jsem použila Avon color trend - Mint ice, který je mimochodem hrozný. V první vrstvě skoro vůbec nekryje, dělá nevzhledné čáry. Musela jsem natřít 3 vrstvy, někde i 4! a Nevydrží taky nic moc, hned druhý den se začal šoupat a to i s nadlakem Four seasons a Better than gel nails! Absolutně nedoporučuju laky z řady Color trend.

Na zaschlý zelený lak, jsem nalakovala jednu vrstvu nadlaku Four seasons a ještě do mokrého přilepila vystřihlé obrázky. Ty jsem pak orámovala černým lakem Avon - Licorice. Pak už jen pár vrstev Better than gel nails od Essence a dílo je hotovo.





A co vy? Také tak milujete tento seriál? A také vás štve fakt, že sotva si oblíbíte nějakou postavu a ona vzápětí zemře?

22. května 2013

Limitované palety Sleek I-Divine

Dnes vás obdařím tzv. picture heavy postem. Řeč bude o paletkách očních stínů Sleek I-divine, které jsou dostupné jako limitované edice. Takže dámy moc dlouho neváhejte, já loňské letní limitky Curacao zaváhala a teď lituju, že jsem si ji nestihla pořídit, protože barvy byly opravdu nádherné na léto.

Palety I-divine ze stálé nabídky jsou asi dobře známé všem. Často například vídám Oh So Special, či Au naturel. Ty z limitovaných edicí bývají nejčastěji v divočejších pestrých barvách, ale jsou mezi nimi i přírodnější odstíny. Balení je velmi elegantní a bytelné z matného černého plastu s lesklým logem Sleek. Každá paletka ukrývá 12 očních stínů obvykle pár třpytivých/se shimmerem a pár matných, klasický pěnový aplikátor "kopejtko" a fólii s vyraženými názvy odstínů (se kterou paletu horko těžko vyfotíte, protože se nesmírně leskne). Vyloženě matné odstíny obsahují paletky Ultramattes V1 a V2. Naopak jen třpytivé jsou u Sparkle 2. 

Matné odstíny jsou na tom skoro vždy hůř s pigmentací a nanášením, většina z nich dost práší, naopak třpytivé a metalické odstíny jsou máslovitější a nepráší tolik, co matné. Vydrží celý den (na bázi e.l.f.!), neblednou, neslévají se. Starší verze měly vyražený reliéf připomínající vafle a zdá se mi, že se hůře nabíraly, protože byly pevněji slisované. Cena za jednu paletku je 290 Kč a k sehnání jsou na www.bestmakeup.cz

A teď k samotným paletám. Neumím slovně popisovat jednotlivé odstíny, ale fotky vyšly hezky a odstíny jsou velmi věrohodně zachycené.


Paleta Showstoppers je poskládána z nejoblíbenějších odstínů a názvy jsou podle jednotlivých palet, ze kterých původně pocházejí.

Paraguaya, Oh So Special, Bohemian, Storm a Ultramattes V2 - matné odstíny
Sunset, Me Myself & Eye, Bad Girl, Noir, Sparkle, Graphite - shimmer
Au Natural - třpytivý


Malá technická...na obalu jsou přehozené odstíny Noir a Bad Girl. Z palety je jasně vidět, že na krabičce jsou opačně. Já jsem je popsala, tak jak mají správě být, tedy ten zelenější je Bad Girl.











Paleta Supreme pochází z dvojice limitovaných palet edice Shangri-la. Druhá verze s teplými barvami už bohužel není k dostání. Duo je inspirováno 60. léty. Stíny jsou na dotek nádherně sametové.

Blue Suede, La belle blue, Smokey Robinson, Al Green, Delfonic, P-funk, Bronx Black, Grand master flash, Commores cream, Shangrila's lemon - matné saténové
R & B - shimmer
Wah wah white - extrémně lesklý










Snapshots vznikla taky jako menší výběr toho nejlepšího, ale v tomto případě vybírali tvůrci pouze z předešlých limitek. Jedná se o Curacao a Monaco přičemž právě většina je z Monaca, kterou jsem si pořídit stihla. Bohužel jsem to ale při jejím pořizování netušila. Sleek ani na oficiálních stránkách neuváděl, že se jedná o znovu vydané odstíny z konkrétních paletek.

Summer Breeze, Sand Walker, Washed Ashore, Purple Haze, Magenta Madness - matné
Martini, Kiwi flower, Lotus flower, Humming bird, Tequila sunrise, Sunset, Green iguana - metalické/extrémně lesklé












A jako poslední Glory, vydaná na počest olympijských her v Londýně. Odstíny tedy nesou názvy v duchu této metropole.

Tube, Overground, Bakerloo, Jubilee, Northern, District, Hammersmith and City, Picadilly, Circle, Victoria - extrémně lesklé/metalické
Platform, Central - matné




Tyto čtyři palety jsou stále ještě k sehnání.


20. května 2013

NOTW

Přeju hezké pondělní odpoledne a opět tu pro vás mám další z řady NOTW.
Tentokrát jsem použila opět laky od Avonu v odstínech: Lucky penny, Golden vision a Gunmetal. Všechny jsou třpytivé a Gunmetal je spíše kovový. Kryjí dostatečně už ve dvou vrstvách a vydrží v pohodě 5 dní.





17. května 2013

Avon ultra color rich matná rtěnka

Přeju příjemný páteční podvečer, i když trochu chladný. (Samozřejmě, že zase se to na víkend musí pokazit, jak jinak) Tak vám dneska povím o nové rtěnce Avon. Ten vydal nedávno 5 nových matných odstínů, takže žádné otravné třpytky, které oxidují snad u všech Avoňáckých rtěnek, které se mi dostanou do ruky.

Nové matné odstíny v nabídce jsou:
Coral Cashmere

Camel

Matte Kiss

Pink Cuddle

Matte Crimson

obrázky z: avoncosmetics.cz

Já si pořídila odstín Coral Cashmere, který už názvu napovídá, že jde o nádhernou korálovou barvu.


Rtěnka je v klasické černé tubě, která vypadá velmi elegantně a líbí se mi i detail v podobě vyraženého názvu Avon v samotné rtěnce. Konzistence je krásně krémová a velmi dobře se nanáší, jde to jako po másle. Na rtech je příjemná, necpe se do vrásek a je krásně pigmentovaná, tak nemusíte šmrdlat po rtech půl hodiny, než vám to nahodí nějakou tu barvu. Jak už jsem zmínila na začátku, neobsahuje žádné třpytky, ani shimmer, je opravdu matná. Ovšem bezprostředně po nanesení je spíš krémová a teprve, až se usadí a horní vrstva se trochu setře, pak je matná. Dostávám se k výdrži, která mě velmi mile překvapila. Rtěnka vydrží až 4 hodiny a ještě potom je stále znát, že nějakou rtěnku máte, ale už jen spíš lehký nádech, ale pořád tam je, což vede k tomu, že může trochu vysušovat i když Avon uvádí, že rtěnka obsahuje vitamín E a jojobový olej. Nicméně na rtěnku z Avonu je tohle úctyhodný výsledek a já vám ji vřele můžu doporučit. Škoda jen, že nejsou v nabídce spíš letní odstíny, ostatní 4 mě vůbec nezaujaly, přijdou mí spíš podzimní.
Cena rtěnky se katalog ad katalogu může trochu lišit, nejčastěji ji ale lze sehnat za 99 Kč.



 A zde ještě rtěnka v akci








15. května 2013

Music is my life TAG

Jsem tu s dalším tagem a tento se líbí snad ze všech nejvíc, které jsem viděla. Určitě každý z vás nevydrží jediný den bez hudby. Já si nejvíc ujíždím na metalové vlně, takže u mě nečekejte žádné One Direction, Justina Biebra, nebo Nicki Minaj.

Při mém pravidelném brouzdání jsem na něj narazila u Lucifrid a Color Beam, tak jsem si ho také vzala do parády. A o co v tomto jednoduchém tagu jde? Odpovědět na otázky s pomocí názvů písniček od jednoho oblíbeného interpreta a každý by měl přijít s novým a neokoukaným interpretem, aby se netočili pořád ti stejní dokolečka.

AVANTASIA

Jsi muž či žena?
Angel Of Babylon


Popiš se:
Another Angel Down


Jak se citíš?
Lost In Space (mj. odtud název blogu)

Kde momentálně žiješ?
Where Clock Hands Freeze


Kdybys mohl/a jít kamkoliv...
Into The Unknown


Oblíbený typ transportu:
The Runaway Train


Tvůj nejlepší přítel:
Savior In The Clockwork


Ty a tvůj nejlepší přítel jste:
Serpents In Paradise


Jaké je teď počasí?
Shelter From The Rain


Oblíbená část dne:
Down In The Dark

Kdyby byl tvůj život TV show, jak by se jmenovala:
What's Left Of Me


Čím je pro tebe život:
The Great Mystery


Tvůj vztah:
Alone I Remember


Čeho se bojíš?
Spectres


Jak bys rád/a zemřel/a:
Death Is Just A Feeling


Jaký je současný stav tvé duše:
The Wicked Symphony


Tvoje motto:
The Story Ain't Over

13. května 2013

NOTW

Jsem tu s dalším postem "nails of the week". Minulé pondělí jsem to trošinku opomněla, ale to se holt stává nám zapomnětlivým. Takže dnes se hlásím v plné polní. Tentokrát jsem se inspirovala bestsellerem Fifty shades.


Použité laky jsou: Four seasons vápník na nehty jako podklad, šedý základ Avon speed dry - Gray flash, Avon mosaic effect - white, Avon nailwear pro+ - Licorice, Yves Rocher - orange sanguine, samolepky fialové hvězdičky, Four season vytvrzovač laků a na závěr Essence better than gel nails.





10. května 2013

MAC Temperature rising limitovaná kolekce

Léto se blíží mílovými kroky a kosmetické firmy se předhánějí v servírování limitovaných kolekcí dekorativní kosmetiky. Pozadu nezůstává ani gigant jako je MAC, americkými blogerkami milovaná kosmetika. České peněženky ale bohužel zapláčou minimálně dvakrát tolik.

Nic mi ale nebrání v tom se limitkami kochat a podělit se i s vámi, i když myslím, že tuhle už určitě znáte. Mac vychytal i příhodný název "Temperature rising" - "Vzrůstající teplota" už sama o sobě evokuje parné letní dny. Je plná třpytu a typických výrazných letních barev, které vyniknou na opálené pleti.

google.com


Kolekce obsahuje:
 dvě verze quatra očních stínů 
Bare my soul

Temperature rising



 bronzující pudry

Refined Golden a Soft Sand



Pro longwear bronzující pudry

Nude on Board a Sun Dipped



pudrové tvářenky

Ripe for Love

Hot Nights



rtěnky

Altered Beige, Feel my Pulse, Sheer Seduction, Caliente




lesky na rty
Liquid Passion, Soft Serenade, Rhythm, Underdresses





oční stíny v tužce
Rich Glance, Life's Luxy, Copper Strip, Polished Jet





laky na nehty


Tropical



Scorching Haute





tekutý rozjasňovač
Golden elixir





bronzující olej
Man rays




štětec





a kosmetickou taštičku
Zdroje obrázků: google.com


Kolekce je dostupná i v ČR a pokud vás něco zaujalo, honem bežte nakupovat, než zmizí z pultů, jak to bývá u těchto limitek zvykem.